Selecteer een pagina

Herdenkingsmedaille 75 jaar
Slag om Arnhem

In opdracht van de Stichting Airborne Herdenkingen in Oosterbeek, ontwierp Pocket Design een draagmedaille t.g.v. de 75e herdenking van de Slag om Arnhem 2019. Alle nog in leven zijnde Arnhem veteranen ontvingen een exemplaar.

De medaille verbeeldt in verdiept contour de John Frost brug te Arnhem, de brug die de Britten in handen moesten nemen in september 1944. De strijd die hier geleverd werd voor de opbouw van een bruggenhoofd, ging de geschiedenis in als de Slag om Arnhem. Een slag die door de Britten werd verloren.

Voorts toont de medaille de verhoogde cijfers ’75’, de jaartallen 1944-2019 en de symbolen van de Britse Parachute Regiment en de Poolse 6e Brigade: de Pegasus en de Adelaar. Bovenin de tekst: Battle of Arnhem. De achterzijde is blanco.

Het lint verbeeldt de Nederlandse vlag aan weerszijden, het maroonrood van de Britse parachutisten en het grijs van de Polen. De gele en blauwe middenbanen refereren aan de Nederlandse onderscheidingen.

De medaille is geslagen in een gelimiteerde oplage en ingelegd in een blauw  doosje met opdruk en voorzien van een certificaat in het Engels en Pools.

 

 

Ook interesse?