Selecteer een pagina

Thank You Mr. Veteran!

 

In 2012 kwamen een kleine 200 Britse Arnhem veteranen over naar Nederland, overgebracht door ruim 80 Londonse ‘Black Cabs’. Zij werden in Oosterbeek ontvangen bij het Airborne Museum en waren te gast bij de Airborne Vrijheidsdagen, georganiseerd door de Oranjevereniging Oosterbeek. De ruim 2,5 km lange stoet taxi’s werden vanuit Hoek van Holland begeleid door de politie eenheden uit Driebergen, die bij de rondreis van de veteranen door de regio werden ondersteund door begeleiders van Fa. Van Amerongen. De veteranen bezochten verscheidene musea en verbleven op Papendal.

In de jaren erna bleven de veteranen, meestal in het voorjaar, de regio bezoeken met de taxi’s. Ze namen onder meer deel aan het defilé in Wageningen op 5 mei, waren bij kransleggingen op 4 mei en bezochten de verschillende oorlogsbegraafplaatsen. Bij diverse gelegenheden was Pocket Design die jaren actief betrokken als mede-organisator, opsteller van verkeersplannen, begeleider en ceremoniemeester en communicatie-adviseur.

In 2014 ontwikkelde Pocket Design flyers, affiches en communicatiemiddelen voor het evenement Thank You Mr. Veteran! ter gelegenheid van de 70e herdenking van de Slag om Arnhem September 1944. Samen met de Stichting Airborne Herdenkingen, Chiel Christaans Creatives, de gemeente Renkum en vele anderen, werd een spectaculair theaterspetakel neergezet, als eerbetoon aan  de veteranen en waar duizenden bezoekers aanwezig waren. M.m.v. RBL Massed Pipes & Drums, Band of the Parachute Regiment,
Highland Dancers en Celtic Stepfire Irish Dancers, Orkest Koninklijke Luchtmacht en de Politie Big Band Oost Nederland. Tevens vertoning film “Theirs is the Glory” uit 1947 en een Static Display WOII voertuigen en een Fly-Past door historische vliegtuigen.

Pocket Design ontwikkelde tevens een glossy magazine, een lapelpin, en een herdenkingspenning voor deze gelegenheid. Sponsoren stelde de organisatie in staat om deze attributen kosteloos aan de veteranen cadeau te doen. Ook werd er een herdenkingsboom geplant in het park Hartenstein in Oosterbeek.

Ook interesse?